Da det er en åben båd og man sidder langs kanten af båden, med fødderne i fodstropperne og vandoverfladen er ca. 40 cm fra sædet så man virkelig mærke at man sejler. Man får naturens elementer direkte ind, både fysisk og psykisk – altså man får en fantastisk oplevelse hver gang. Vi har sejlet i 10-13sm vind, så er der gang i båden, og det er ingen problem, man skal bare lige være lidt vågen, for så går det stærkt. En sikker og stabil båd der virkelig kan sejle.

 

Tidligere olympisk klasse

En Soling er en 3-personers kølbåd, der sejler for sejl. Den blev designet af en af Norges mest kendte bådkonstruktører, Jan Herman Linge.

Poul Elvstrøm sejlede forskellige bådtyper, Med Solingen vandt han – VM Guld i København 1969 – VM Guld Sydney 1974 – VM Bronze New York 1971.

Jesper Bank har deltaget i fire olympiske lege fra 1984 til 2000 og har vundet to guld- og en bronzemedalje i Soling bådtypen.

De har ikke sejlet i denne Soling, men bare for at fortælle at bådtypen kan sejle – Solingen har et fint lys-tal på 1,14 den sejler fantastisk.