RønnerRÆS24 – Rønnerhavnens Bådelaug

Klik på dette link og se PDFén…..    🙂      RønnerRÆS24_Magasin_web

————————————————————

Afvikling af første ud af 4. kapsejladser

Kl. 7:00 gik det løs med forberedelserne til Årets RønnerRÆS24. Vi var heldige, vi blev mødt med høj blå himmel, små spredte lammeskyer og en dejlig morgensol det fik havnens vand til at glimte. Der begyndte at komme liv ombord på nogle af bådene og flere sejlende gæster ankom til Rønnerhavnen. Alt i mens blev det store Dannebrog hejst i mastekranen og ligeledes flagene ved indsejlingen. Så var vi klar til at afvikle årets RønnerRÆS24.

Kl: 8:00 var der morgenkaffen samt sejler hygge på terrassen og den første del af kapsejladsen var igang.

Kl. 8:30 blev der afholdt skippermøde, hvor vi  bød alle velkommen og aftalte, hvilken rute vi skulle sejle. Det blev en kort rute, da der var let vind fra nordøst. I år var der 15 både tilmeldte og 47 gaster – Både fra Strandby Sejlklub, Rønnerhavnens Bådelaug, Frederikshavn Sejlklub samt Sæby Sejlklub – det var helt fantastisk.

Kl: 10:00 gik starten. Der var en del spænding imellem start bøjerne da vi startede i medvind. Der skal en god planlægning til for at ikke tyvstarte eller komme alt for sent over start. Alle 15 både ville jo fra start med den bedste placering, så de kommer til at ligge godt i feltet. Banen er lagt så vi får en masse forskellige sejladser med skiftende vind-, strømretninger samt vigeregler, for der er andre krydsende både og man skal navigere en del. Vi har en lang og en kort rute… så vi kan vælge mellem let og hård vind.

Kl. 13:30 var alle bådene i havnen og de enkelte bådes sejltid lægges i et system som så regner ud, hvem der har vundet. Vinderne bliver fundet og præmierne overrækkes og så er selve kapsejladsen i princippet overstået.
Men ikke helt. Sejler-hyggen fortsætter, for nu skal der nydes noget lækkert mad og en forfriskning, alt imens sejladsen og alle de oplevelser sejlerne har fået i løbet af dagen, bliver delt over middagsbordet.

Det var en fantastisk dag – og sidder du nu og tænker…  Det kunne da være skægt at prøve at sejle med på sådan en kapsejlads – så meld dig til – smid fortøjningerne og sejl med….

Yderligere information kontakt:
Onsdagssejladsudvalget
Ib Bollerup, mail: ibbollerup@me.com
Søren Svendsen, mail: soeren@sbacks.dk

Der bliver afviklet 4 kommune Grand Prix i løbet af året i vores nabohavne – så sejl med….
Psssssss. ”Du kan være med i en lodtrækning om gavekort på 2 x 2.500,- hvis du sejler med…. så kom nu, det er vildt skægt.”

—————————————————————————————————————————